Törst – Jo Nesbø Alvesta Bokhandel en bokhandel nära dig.

Törst
Jo Nesbø

En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism – ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin.
Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet. Han vet bättre än många andra vad vissa människor är kapabla till, och flera av kriminalhistoriens värsta seriemördare var väl diagnostiserade som just vampyrister?

Men Harry har ett eget motiv för att hjälpa polisen – att fånga mannen som kom undan. Jaktinstinkten väcks till liv och återigen tvingas Harry offra något av sig själv i jakten på den gäckande mördaren.

Jo Nesbø är utbildad civilekonom och finansanalytiker. Han har arbetat både som aktiemäklare och journalist. Han är även sångare och låtskrivare i popgruppen Di Derre.
Han romandebuterade med Fladdermusmannen 1997 och är framförallt känd för sina thrillers om den norske polismannen Harry Hole.

Den fristående romanen Huvudjägarna har filmatiserats. Succén med böckerna har genererat miljonintäkter som fått Nesbø att upprätta en stiftelse som stödjer projekt för att bekämpa analfabetism i tredje världen.